Wie is atelier chimaera

Mijn naam is Rachèl de Kooker en ik ben de eigenaar van Atelier Chimaera.

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in mythes, fantasyverhalen en -films en dat is nooit veranderd. Sterker nog: ik ben mij alleen maar meer gaan verdiepen in de oorsprong van mythes en de tijd waarin deze ontstonden. Ik haal mijn inspiratie uit kostuumdrama's en de natuur om mij heen. Voor re-enactment kledij doe ik altijd uitgebreid research bij meerdere bronnen om een zo waarheidsgetrouw kledingstuk of accessoire te kunnen maken.

Al 15 jaar lang ga ik naar fantasy evenementen zoals de Elf Fantasy Fair (Elfia) en Castlefest. Iedere editie uiteraard in een andere outfit. Zijn wij elkaar al eens tegengekomen?

Modevakschool

In 2015 heb ik na 3 jaar studie mijn diploma gehaald voor costumière aan de Modevakschool Coutura te Haarlem.
Ik kan voor elk lichaamstype patronen teken, weet diverse naai- en afwerkingstechnieken toe te passen en heb uitgebreide kennis van textiel.

De materialen waarmee ik met name werk zijn textiel, leer, thermoplasten, plastic, metaal en natuurproducten.
Het combineren van verschillende materialen en texturen is een van mijn sterke kanten. Ik word blij als alle onderdelen van een kostuum samenkomen tot één prachtig geheel.

Daarnaast heb ik de afgelopen 10 jaar ook styling voor fotoshoots gedaan. Ik kan voor elk concept en ieder model de styling van top tot teen regelen.

Algemeen
Atelier Chimaera is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 66171210.
BTW-nummer: NL002127987B64
Bankrekeningnummer: NL83KNAB0255346255
E-mailadres: info@atelierchimaera.com